eCommerce
Mar 31, 2021

Kender du de forskellige typer af produktfotos?

Produktfotos er altafgørende. De fleste af os ved, at der ikke bliver læst meget, når der bliver shoppet online – der bliver derimod scannet og browset. Og i en verden af scannere spiller produktfotoet altså en ekstra vigtig rolle, men der er stadig mange derude, der endnu ikke har knækket koden til de fotos, der skal inspirere kunderne til at handle online.

Tænk over det - hvad er det første, der fanger din opmærksomhed, når du lander på en hjemmeside? Det er billederne, er det ikke? Det er fordi, din hjerne læser billeder 60.000 gange hurtigere end ord. Så når en kunde besøger din hjemmeside, er det helt automatisk billederne, der skaber førstehåndsindtrykket, og folk køber fra de brands, de stoler på. Men når kvaliteten mangler på billederne, er det svært at opbygge den tillid, som ellers skal sikre jer køb og omsætning.

Nøglen til det perfekte førstehåndsindtryk ligger altså gemt i den helt rette præsentation, og det er her, produktfotos kommer ind i billedet – indbydende, professionelle produktfotos, der får folk til at bevæge sig rundt på hjemmesiden og bruge penge. Det kan siges helt enkelt: Jo bedre produktet tager sig ud, des mere sælges der. Nedenunder har vi derfor listet nogle forskellige typer af produktfotos op, og de kan med fordel overvejes i arbejdet med jeres webshop.

 

1.   Et studioshot

Forskellige produkter har brug forforskellige typer af fotografering. Lad os bare tage et eksempel som en flaske vin, der kræver et helt andet lys end eksempelvis et par sko. Den bedste måde at fange produkterne på er med et tilpasset studie, for formålet er at kontrollere lys, kontraster og konturer i et mindre rum, så du dermed kan styre præcis, hvad der skal fremhæves.

 2.   Et packshot

Den hvide baggrund er uden tvivl den mest brugte, når der skal skydes produktfotos, for det er den nemmeste og mest enkle måde, hvorpå du kan præsentere dine produkter. Denne baggrund kræver et helt simpelt setup, som giver plads til produktet, så det for alvor kan træde frem i lyset.

 3.   Livsstilsbilledet

Livsstilsbilledet er det, der skal tages i brug, når du vil vise kunderne, hvordan deres liv vil tage sig ud som de lykkelige ejere af dit produkt. I det tilfælde vil produktet sættes ind i sin naturlige kontekst, hvor det hører hjemme, og således vil livsstilsbillederne hjælpe kunden med at forestille sig, hvilken betydning produktet får i deres tilværelse. Det sætter tankerne i gang hos kunderne og får dem til at knytte sig til produktet. Der er altså god grund til at huske livsstilsbillederne – de sælger.

 4.   Det ligger i detaljen

Detaljefotoet er et close-up af produktet.Dette foto vil hjælpe kunden til at forstå og se detaljer, og således kan et billede besvare både spørgsmål og tvivl, for et detaljefoto kan forklare funktioner, teksturer osv. Det bliver dermed nemmere for kunderne at tage en hurtig beslutning og sende produktet direkte i indkøbskurven.

 5.   Et gruppefoto

Nr. 5 på listen er gruppefotoet; et billede, der fungerer perfekt, når der skal portrætteres et produkt solgt i enten flertal eller forskellige udgaver. Når produkterne sættes sammen, kan det være nemmere at tydeliggøre eksempelvis dybde, variationer og forskellige vinkler – alt sammen i ét indbydende foto!

 6.   Emballagefotoet

Der rundes af med en sidste vigtig fototype: emballagefotoet. Hvis dit produkt kan prale af en lækker, elegant indpakning, skal den da vises frem, for det kan være emballagen, der giver det ekstra pift til shoppingoplevelsen. Kunderne får en langt bedre forståelse af brandet, og de kan allerede gå i gang med at glæde sig til den oplevelse, der kommer med posten.

 

Vigtigheden af de gode produktbilleder er altså ikke til at tage fejl af, og ved at benytte de ovenstående idéer kan du få flere kliks og mere trafik på hjemmesiden. Frister det? Så findes svaret HER, for hos Zigna står vi altid klar til at hjælpe med nye, professionelle produktfotos.

Continue reading

Our newsletter

Get great curated articles every week.

Combine sections from Ollie's vast component library and create beautiful, detailed pages.
No spam!