Food
Mar 31, 2021

Sådan bruges Instagram bedst til at sælge mad

Hvis vi skal nævne én ting, der virkelig har fået opmærksomhed på Instagram, siden det sociale medie gjorde sit indtog i 2010, så er det madbillederne. Der findes mere end 419 millioner Instagram-posts, der er tagget #food.

Enhver restauratør er klar over, at den vigtigste ingrediens i opskriften på en succesfuld restaurant er kunder, og kunderne er vilde med at se deres mad, før den bliver stillet foran dem. Ifølge The Independent tilbringer millennials hele fem dage om året på at scrolle gennem madbilleder på Instagram, og 30% af dem ville undgå en restaurant med en svag profil på Instagram.

Den appetitvækkende Instagram-profil er altså vigtig for jeres succes, og hvis I er i tvivl om, hvordan I skal bruge det sociale medie eller blot styrke jeres tilstedeværelse, kan I med fordel læse med nedenfor, hvor vi deler fem gode tips.

1.   Der skal postes med jævne mellemrum

Det er utrolig vigtigt, at I løbende poster nyt indhold, for på den måde fortæller I jeres følgere, at I er til stede, og at I gerne vil kommunikere med dem. I kan holde jer opdaterede ved hjælp af Instagram Insights, hvor I blandt andet kan se, hvornår jeres følgere er aktive, og så kan I planlægge jeres posts derefter. I kan jo prøve jer frem og se, hvad der giver de bedste resultater!

 

2.   Hashtags

I tror måske ikke, at hashtags gør en verden til forskel, men det er lige præcis det, de gør, for en bred vifte af hashtags vil sende dit post i retning af et stort, internationalt publikum. I gør klogt i at udvælge en sætning eller en række nøgleord, som jeres målgruppe med stor sandsynlighed kunne finde på at søge efter. Det er samtidig vigtigt, at jeres hashtags er specifikke, for bliver de alt for generelle, kan jeres posts nemt ende op bagest i køen i et hav af lignende posts i samme kategori.

 

3.   Instagram Stories

Måske kører jeres profil fint med de løbende posts, der holder jeres følgere til ilden, men I må endelig ikke overse effekten af de vigtige Instagram Stories. Det er nemlig nøglen til at skabe en mere levende og autentisk profil, hvor I kommunikerer med jeres følgere i øjeblikket, så de føler jeres tilstedeværelse. Stories sørger for, at I ligger højt i newsfeedet hos jeres publikum, men ikke nok med det, for de er også en fantastisk og ikke mindst gratis reklamesøjle. Det bedste råd er altså at kombinere både posts og stories for at nå ud til og engagere jeres følgere.

 

4.    Kvalitetsfotos

Det måske vigtigste råd har vi gemt til sidst, for kvaliteten på billederne skal være i top. I vil for alt i verden undgå, at al jeres billedmateriale tages på telefonen gennem jeres Instagram-app, for lyset og kvaliteten på app’en giver jer langt fra de bedste resultater, og hele formålet med Instagram-profilen er at præsentere et indbydende produkt.

I kommer ikke langt med grålige, halvslørede billeder taget i en ringe lyssætning – tværtimod, for de sætter bogstavelig talt maden i et dårligt lys. I kan dog godt tage billeder med telefonen for derefter at redigere dem ved brug af apps, men den bedste vej til ægte billedkvalitet er et DSLR-kamera og en fotograf. Det kræver teknik og erfaring, og der skal arbejdes med vinklerne for at vise maden fra sin bedste side, hvilket kan være sværere end det lyder, så vi anbefaler klart, at I vælger en professionel fotograf for at opnå det optimale resultat.

 

Hvis ovenstående har vækket jeres appetit i forhold til en ny eller forbedret Instagram-profil, og vil I derfor høre mere om, hvordan I får lækre kvalitetsfotos af jeres mad eller øvrige produkter, ja, så sidder vi klar til at hjælpe her hos Zigna. I kan kontake os allerede i dag!

 

 

 

Continue reading

Our newsletter

Get great curated articles every week.

Combine sections from Ollie's vast component library and create beautiful, detailed pages.
No spam!