Food
Mar 31, 2021

Visuelle trends i en verden af mad

Vi spiser med øjnene – det er en velkendt sandhed. Og det har aldrig været mere sandt, hvis vi skal dømme ud fra mængden af madfotos, der pryder både magasiner, kogebøger og ikke mindst vores digitale skærme.

Madfotos har længe været inde i billedet, men de seneste års stigende interesse for mad har ligefrem gjort fænomenet #foodporn til massekultur. Så lad os se nærmere på det! Herunder gennemgår vi et par af de visuelle tendenser, der lige nu hitter i den gastronomiske verden.

1.  Der skal farve på tallerkenen

Og med det mener vi ikke, at du skal ændre farverne på dit foto. Det bedste resultat opnås ved at holde farverne så realistiske som muligt, så du ikke får bevæget dig for langt væk fra virkeligheden. Trenden handler til gengæld om at tilføre dine madretter et ekstra strejf af farve, for over hele verden ser vi et større og større fokus på den sunde livsstil, og farverige retter afspejler en sund og varieret servering – kort sagt, jo flere farver på tallerkenen, des sundere. En anbefaling herfra handler derfor om at tilsætte nogle farverige ingredienser eller måske nogle rekvisitter med et twist; det kan være alt fra en fin serviet til friske, grønne krydderurter eller en farvestrålende tallerken, der skaber kontrast og blikfang.

 

2.  Der stilles skarpt på detaljer, ingredienser og omgivelser

I takt med at både vores telefoner og computerskærme bliver bedre og skarpere, er der opstået endnu en ny trend, og den handler om et øget fokus på detaljerne. Vi ser flere og flere madfotos, hvor opmærksomheden er rettet mod de særlige ingredienser eller det bord, der sætter kulissen for opdækningen. Det handler altså ikke nødvendigvis kun om maden, men også om de omgivelser, der bidrager til det flotte helhedsindtryk, så måske det er noget lækkert service eller et elegant marmorbord, der skal frem i lyset.

Der er klar fortjeneste i at lytte til de nye trends, når I jagter de perfekte madfotos, men det er lettere sagt end gjort. Derfor står vi altid klar her hos Zigna, hvor vores dygtige fotografer har stor erfaring i netop madfotos, der sælger. Kontakt os i dag, hvis I vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe.

Continue reading

Our newsletter

Get great curated articles every week.

Combine sections from Ollie's vast component library and create beautiful, detailed pages.
No spam!